Noordhoff Uitgevers

Hoger Onderwijs Reeks

In het kort

Studeer Effectief helpt studenten met studeren. Het bouwt voort op de meest recente wetenschappelijke inzichten over het studeren in het hoger onderwijsen biedt studenten aanwijzingen en oefeningen om effectief te studeren.

Ga naar de website.

Meer lezen

Waarom kiezen voor Studeer Effectief?

Studeer Effectief bevat veel praktische suggesties, checklists, voorbeelden en oefeningen voor het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. Aan de orde komen: motivatie en concentratie, de werking van het brein, tijdbesteding en studieplanning, colleges en lessen volgen, bestuderen van studieboeken, samenwerken, aanpakken van opgaven en cases, en voorbereiden en maken van tentamens.

In deze derde editie besteden de auteurs extra aandacht aan een actieve en bewuste aanpak van de studie, rekening houdend met de specifieke studiesituatie in het hoger onderwijs. Deze editie bevat ook een gedeelte over de werking van het brein en het trainen van de hersenen. Studeer Effectief is geschikt voor studenten aan allerlei opleidingen in het hoger onderwijs.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website www.studeereffectief.noordhoff.nl vinden studenten oefeningen, extra uitleg, checklists en tools (zoals een logboek en studieplanning). Docenten kunnen er terecht voor aanwijzingen voor het stimuleren van effectief studiegedrag in het onderwijs en voor materiaal voor een cursus in effectief studeren.

Dit boek is tevens verkrijgbaar als e-book, klik hier voor een actueel overzicht van E-ISBN’s. Leverbare e-books zijn te koop via www.noordhoffcampuz.nl.

Productinformatie

Studeer Effectief
isbn 9789001866365
auteurs: Albert Pilot, Bernadette van Hout-Wolters, Pieter Jongepier en Wies Scheijen